Rauginti česnakai

rauginti česnakai

Rauginti česnakai – tai ne tik puikus būdas praturtinti kasdienį maistą unikaliu skoniu, bet ir efektyvi priemonė stiprinti sveikatą. Raugimo procesas ne tik išsaugo, bet ir praturtina česnakų naudingąsias savybes, suteikdamas jiems dar daugiau probiotikų ir fermentų, kurie teigiamai veikia virškinimo sistemą ir stiprina imunitetą.Rauginti česnakai ant medinio stalo

Kaip pasigaminti raugintų česnakų namuose?

Rauginti česnakai yra paprasti paruošti, o jų gamybai reikės tik kelių pagrindinių ingredientų: šviežių česnakų, vandens, druskos ir, norint pridėti papildomų skonių, įvairių prieskonių ar žolelių.

  1. Nulupkite reikiamą kiekį česnakų ir juos kruopščiai išvalykite.
  2. Paruoškite sūrymo tirpalą, ištirpindami druską šiltame vandenyje.
  3. Į sterilizuotus stiklainius sudėkite česnakus, pridėkite mėgstamų žolelių ar prieskonių.
  4. Užpilkite česnakus paruoštu sūrymo tirpalu taip, kad jie būtų visiškai padengti.
  5. Uždarykite stiklainius ir palikite juos kambario temperatūroje fermentuotis maždaug 3-4 savaites.

Po fermentacijos česnakai turi būti laikomi šaldytuve, kur jie gali išsilaikyti kelis mėnesius.

Naudojimo būdai ir patarimai

Rauginti česnakai puikiai tinka įvairiems patiekalams pagardinti: jie gali būti naudojami tiek švieži, tiek pridėti prie salotų, užtepėlių, pagrindinių patiekalų ar netgi sriubų. Taip pat, rauginti česnakai gali tapti išskirtiniu ingredientu įvairiose užkandžių lėkštėse ar antipasto patiekaluose.

Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *