Tagged: valgomieji grybai
Ar kada nors susimąstėte, iš kur atsiranda tie gardūs, mėsingi šitake grybai, kuriuos vis dažniau matome parduotuvių lentynose ir gurmaniškuose patiekaluose? Daugelis žino patį grybą, tačiau tik nedaugelis yra girdėję apie jo „šaknis“ –...
Lietuvos miškai – tikras grybautojų rojus. Kiekvieną rudenį, o kartais ir vasarą, miško takeliai pakvimpa drėgme ir grybais, o akys raibsta nuo jų įvairovės. Tačiau parsinešus pilną pintinę šių miško gėrybių, iškyla svarbus klausimas:...
Didysis kukurdvelkis (Langermannia gigantea), dar žinomas kaip milžiniškas kukurdėlis, yra vienas įspūdingiausių ir neįprastiausių grybų, sutinkamų mūsų miškuose. Šis grybas gali pasiekti išties stulbinančius dydžius, kartais net iki 50 centimetrų skersmens, ir sverti daugiau...