Tagged: uogų konservavimas
Vasara – tai dosnumo metas, kai sodai ir miškai apdovanoja mus gausiu uogų derliumi. Tarp visų šių gamtos dovanų karališkai išsiskiria šilauogės – sodrios mėlynos spalvos, saldžiarūgščio skonio ir nepaprastai vertingos sveikatai. Kiekvienas uogautojas...
Įsivaizduokite: už lango spaudžia žiemiškas šaltukas, pusnynai bąla po pilku dangumi, o jūs savo namuose atidarote stiklainėlį… ir akimirksniu pasklinda sodrus, saldus, saulės prisirpusios vasaros aromatas. Tai trešnės! Tos rubino spalvos uogos, kurių sezonas...
Vasaros pabaiga ir ankstyvas ruduo Lietuvoje – tai metas, kai gamta dosniai dalijasi savo turtais. Oras pakvimpa drėgna žeme, nukritusiais lapais ir… laukinėmis uogomis. Tarp raudonšonių spanguolių ir mėlynakių bruknių, tamsiuose miško pakraščiuose, upelių...