Tagged: lietuviška virtuvė
Ar kada nors ragavote tikrų, namuose raugintų pomidorų? To sodraus, šiek tiek aštraus, maloniai rūgštaus skonio, kuris taip puikiai dera prie bulvinių patiekalų ar tiesiog valgomas vienas kaip gardus užkandis? Jei ne, pats laikas...
Prieskoniniai augalai – tai tikras gamtos stebuklas, dovanojantis mums ne tik išskirtinius skonius ir aromatus, bet ir turtingą istoriją bei gausybę naudingų savybių. Nuo seniausių laikų žmonija vertino šiuos augalus, naudodama juos ne tik...
Gyvename pasaulyje, kuriame tempas dažnai diktuoja sąlygas, o maistas neretai tampa tik greitu kuru kūnui, o ne malonumo šaltiniu ar sąmoningu pasirinkimu. Tačiau giliai viduje kiekvienas iš mūsų nešiojamės įgimtą poreikį harmonijai, kurią galime...
Bulvės yra viena iš svarbiausių ir populiariausių daržovių Lietuvoje, o jų įvairių rūšių pasirinkimas itin didelis. Tačiau kai kalbama apie cepelinus, svarbu pasirinkti tinkamą bulvių veislę, nes būtent bulvės nulemia, ar cepelinai bus puikūs,...
Varškė – tai tradicinis lietuviškas pieno produktas, kuris yra populiarus dėl savo skonio, tekstūros ir maistingumo. Tai lengvai pasigaminamas namuose produktas, kuris gali būti naudojamas įvairiuose patiekaluose arba valgomas tiesiog taip. Šiame straipsnyje apžvelgsime,...