Tagged: sveika mityba

Įvadas į shiitake grybų pasaulį 0

Shiitake grybai

Shiitake grybai jau seniai garsėja savo išskirtiniu skoniu, aromatu bei sveikatai palankiais ypatumais. Tradiciškai jie auginami Azijoje, kur vertinami ne vien dėl maistinių savybių, bet ir dėl svarbios vietos Rytų kultūroje. Visgi šiandien šiuos...

Medlieva Lamarko: Priežiūra, augimo sąlygos ir nauda sode 0

Medlieva Lamarko: Priežiūra, augimo sąlygos ir nauda sode

Medlieva Lamarko yra viena iš vertingiausių sodininkystės augalų, žinoma dėl savo estetiškumo ir naudingo vaisių. Šis augalas puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems sodininkams, siekiantiems praturtinti savo sodą ne tik gražiomis gėlėmis, bet ir...

Marinuoti česnakai 0

Marinuoti česnakai: unikalus ir sveikas gardėsis

Marinuoti česnakai yra ne tik puikus būdas išsaugoti šviežių česnakų skonį ir aromatą, bet ir unikalus gardėsis, kurį galima naudoti įvairiuose patiekaluose. Jie pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir daugybe naudingų savybių sveikatai....

Kaip pasigaminti varškę 0

Kaip pasigaminti varškę

Varškė – tai tradicinis lietuviškas pieno produktas, kuris yra populiarus dėl savo skonio, tekstūros ir maistingumo. Tai lengvai pasigaminamas namuose produktas, kuris gali būti naudojamas įvairiuose patiekaluose arba valgomas tiesiog taip. Šiame straipsnyje apžvelgsime,...

Baklažanų patiekalų įvairovė 0

Baklažanų patiekalų įvairovė: sveika ir skanu

Baklažanai – tai ne tik sveika, bet ir labai universalu daržovė, tinkanti įvairiems patiekalams. Šiame straipsnyje dalinamės keletu įdomių ir skanių baklažanų patiekalų receptų, kurie puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Grilinti baklažanų...

krienų lapai 0

Krienų Lapai: Neįvertintas Sodo Lobis

Krienai (Armoracia rusticana) yra daugiametės augalų rūšys, gerai žinomos dėl jų aštrų šaknų, kurios naudojamos kaip prieskoniai ar maisto priedai. Tačiau mažiau dėmesio skiriama krienų lapams, kurie yra ne tik valgomi, bet ir labai...