Tagged: daržovės

Smidrai: Nuo sėklos iki stalo – išsamus vadovas Lietuvai 0

Smidrai: Nuo sėklos iki stalo – išsamus vadovas Lietuvai

Smidrai, dar vadinami šparagais (Asparagus officinalis), yra viena iš tų daržovių, kurios pavasarį nekantriai laukiamos ant mūsų stalų. Jų subtilus skonis, maistinė vertė ir universalumas virtuvėje pelnė jiems ypatingą vietą gurmanų pasaulyje. Nors Lietuvoje...

Topinambai: Universalus Augalas Jūsų Sode ir Stalui 0

Topinambai: Universalus Augalas Jūsų Sode ir Stalui

Pastaraisiais metais vis daugiau sodininkų ir sveikos mitybos entuziastų atranda topinambus – kartais dar vadinamus bulvinėmis saulėgrąžomis ar žieminėmis bulvėmis. Nors kai kam šis augalas gali pasirodyti egzotiškas, iš tiesų jis turi gilias šaknis...

Kininis kopūstas: Išsamus gidas – nuo sėklos iki stalo 0

Kininis kopūstas: Išsamus gidas – nuo sėklos iki stalo

Kininis kopūstas, dar dažnai vadinamas Pekino kopūstu arba Napa kopūstu, yra nuostabi daržovė, pamažu, bet užtikrintai užkariaujanti ir lietuvių virtuves bei daržus. Švelnaus, šiek tiek salstelėjusio skonio, traškios tekstūros ir universalumo dėka, jis tampa...

Raugintų daržovių pasaulis 0

Raugintų daržovių pasaulis

Raugimas – tai vienas iš seniausių maisto konservavimo būdų, kuris išlieka populiarus dėl savo sveikatą gerinančių savybių ir ypatingo skonio, kurį suteikia daržovėms. Raugintos daržovės ne tik praturtina mūsų racioną skirtingomis maistinėmis medžiagomis, bet...

Sodininkystės Menas: Daržai, Augalai ir Tradicijos Lietuvoje 0

Sodininkystės Menas: Daržai, Augalai ir Tradicijos Lietuvoje

Sodininkystė yra neatsiejama Lietuvos kultūros dalis, kurioje slypi gilios tradicijos, žinios ir meilė gamtai. Šiame straipsnyje pasinagrinėsime, kaip Lietuvoje sodininkystė susijusi su visuomenės kasdieniu gyvenimu, kaip ši veikla atspindi lietuvių kultūros ypatumus ir kokias...